Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

CHEESE CAKE


CHEESE CAKE

Υλικά για τη βάση :
·       200gr μπισκότα τύπου πτι-μπερ
·       110gr βούτυρο βιτάμ λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση :
·       300gr τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
·       300gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
·       1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο ανάλογα με την προτίμηση σας

Εκτέλεση :
1.   Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180Ο C
2.   Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
3.   Αφού γίνει μια μάζα, παίρνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστών και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
4.   Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
5.   Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει η βάση, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα σε σαντιγί απαλά. Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε τη μαρμελάδα.
6.   Τέλος, το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και ξεφορμάρουμε το γλυκό πριν το σερβίρουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δήμητρα Ζάχου
Α’1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου