Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.

     Μετά την ενημέρωση που έγινε στους μαθητές της Α’ Λυκείου για το θέμα της ενδοσχολικής βίας ακολούθησε και ένα σχετικό ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε από όλους.                                             Διαπιστώθηκε, προφανώς, βέβαια , ότι τα κορίτσια συμμετέχουν πολύ λιγότερο σε καταστάσεις βίας και ως κύριες μορφές τα παιδιά σημείωσαν ότι είναι η λεκτική και τα παραδείγματα βιαιοπραγίας. 
Επιπλέον, αναδείχθηκε ότι οι σοβαρότεροι λόγοι που δημιουργούν το φαινόμενο είναι ο ρατσιστικός χαρακτήρας της σύγχρονης κοινωνίας και οι διαφορετικές αντιλήψεις των νέων. Ακόμα, οι μαθητές τονίζουν ότι αρχικές πράξεις τους αποτελούν αντίστοιχα βίαιη συμπεριφορά ή στήριξη θύματος και επισήμαναν ως προσωπικούς λόγους συμμετοχής την επίλυση διαφορών. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι μαθητές αποσιωποιούν τα γεγονότα βίας, συνήθως τα συζητάν με τους φίλους τους και ότι το σχολείο επεμβαίνει συχνά στα συγκεκριμένα περιστατικα.
                                                                                                             
Σε τελική ανάλυση, οι νέοι ανέφεραν και από το δημοτικό αντιλήφθηκαν πράξεις βίας και ως αρτιότερους τρόπους αντιμετώπισης πρότειναν την ενσωμάτωση σχετικών με το θέμα θεσμών στο σχολείο και την αυστηρή τιμωρία των δραστών.


















ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ Γ4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου